QUOTIDIANITAT
f Qualitat de quotidià

QUOTIDIÀ
[s. XIII; del ll. quotidianus, -a, -um, íd., der. de quotidie 'cada dia', comp. de quotus, -a, -um 'quant' i dies 'dia']
adj De cada dia; diari.
Enciclopèdia Catalana


Foto Belén Bugallo - RutinaLa vida quotidiana és un patró estable i inevitable emmarcat dins el sistema global. Construïda en base els nostres interessos i necessitats, podríem parlar de la creació d'un pacte simbiòtic -si ho volem entendre des d'una perspectiva optimista-.

Dividim el dia en tres grans blocs: matí, tarda i nit; els quals emplenem d'hores per establir un sistema horari. Aquest serveix de plataforma per modelar el que anomenem dia a dia, compost de multiplicitat de matèries temporals que ballen entre elles buscant un equilibri beneficiós per ambdues direccions: els afers i nosaltres.
Entre tantes càpsules de temps possibles -infinites com destins i destinataris-, en destaquen: horari lectiu, horari laboral, horari de descans, horari d'àpats, horari d'activitats i oci, horari nocturn... Horaris que conviuen i donen forma al concepte quotidianitat.

#inssobrequés #4teso #diaadia


︎ EL SILENCI
︎ PROJECTE FOTOGRÀFICAQUÍ - Richard McGuire
Editorial Salamandra Graphic


Aquí, de Richard McGuire, explica la història de tot el que ha passat en un racó d’una habitació al llarg de cent mil anys.Videoart Clàudia Martí

“Aquest vídeo tracta sobre l'ansietat i l'estrès, però inicialment de l'ansietat.”Videoart Paula Vidal

“En aquest videoart he volgut representar una rutina. Allò que fem diàriament. He escollit principalment gravar la circulació dels cotxes a càmera ràpida per representar el pas del temps, un fenomen usual en el nostre dia a dia”.

#inscarlesrahola #4teso
Bòlit Mentor 2019/2020

Glossari

Bibliografia