“...el tema de la identitat es treballarà d’una manera transversal, com un cub que està format per diferents cares però que sense una d’elles no estaria complet.”Aquesta va ser una de les primeres frases que vam utilitzar per a definir el projecte En Construcció. I aquesta és la manera en què s’ha d’entendre aquest espai virtual, com un joc de conceptes que s'entrellacen i es complementen. Al llarg dels mesos que hem dut a terme el Bòlit Mentor, les artistes Mireia Ferron, Azucena Momo i Ingrid Riera, han treballat cadascuna d’elles amb un grup d’un institut diferent:

Mireia Ferron - 4rt ESO - Institut Santiago Sobrequés
Azucena Momo - 1r Bat. Artístic - Institut Josep Brugulat
Ingrid Riera - 4rt ESO - Institut Carles Rahola.

Totes tres amb un objectiu comú: conèixer un grup d’estudiants i fer recerca entorn la pregunta: qui sóc utilitzant l’art com a eina. Però com arribar a una pregunta tan complexa?
Cada artista mitjançant les seves disciplines ha proposat un seguit d’exercicis individuals i col·lectius obrint espais de diàleg i de creació. El joc ha estat precisament un dels pilars de tot aquest treball: conèixer-se i descobrir-se mitjançant l’atzar i la cooperació. Amb tot, per aconseguir destil·lar conceptes que no busquen oferir respostes sinó crear un ampli ventall de possibilitats, un trencaclosques comú.
I la vida ens ha fet una picada d’ullet. El C0VID-19 ens ha fet més evident que mai la importància de tot procés i de com, igual que en la vida, hi ha canvis que ens provoquen repensar,  transformar i seguir. I això hem fet: donar encara més valor a tot el treball fet a les aules, a la metodologia, als processos creatius, a totes les idees (fins i tot les que semblaven descartades), les frases, les vivències i a tots els moments compartits des del novembre. El dia 9 de maig de 2020 el projecte havia de culminar en forma d’exposició al Bòlit Pou Rodó, amb un seguit d’obres realitzades conjuntament pels estudiants i les artistes i que no han pogut acabar-se. Per aquest motiu i donades les circumstàncies actuals, hem hagut de reformular el projecte decidint crear, per al moment, una plataforma virtual que es converteix en un gran recull d’idees latents, un mapa visual que s’expandeix i es contrau i que està molt viu, i que per tant, segueix construint-se i generant preguntes.


︎ COM CONTINUA EL PROJECTE?
︎ L’EXPOSICIÓ
︎ EL FANZINEBòlit Mentor 2019/2020

Glossari

Bibliografia