La visita guiada a l’espai del Bòlit Pou Rodó ens va servir per conèixer i analitzar l’espai expositiu on intervindríem més endavant. Un dels exercicis va ser imaginar-nos tot l’espai buit, visualitzant múltiples possibilitats. La mirada podia fixar-se no només en les parets sinó també en el sostre, el terra, la llum, el silenci i la distribució de la sala. Fins i tot els vam remarcar que podien mirar enfora. La plaça pot ser també un espai on passin coses si ho considerem oportú.
A més, durant la visita vam poder conèixer l’obra de dos artistes amb formats expositius i continguts molt diferents:

NÚRIA GÜELL

El mamporrero y otros síntomas 

exposició al Bòlit Pou Rodó i Bòlit_St. Nicolau.

BILL VIOLA
Ascension (2000)
videoinstal·lació exposada a la Sala Fidel Aguilar de la Rambla en el marc de l’exposició Bill Viola. Miralls de l’invisible. En col·laboració amb la Fundació Catalunya La Pedrera.
︎ QUÈ N’OPINEN ELS/LES ESTUDIANTS?
Las paredes blancas son una forma, un modo de actuación. Estas mismas paredes blancas pueden buscar caminos absolutamente opuestos, pueden presenciar situaciones que nacen precisamente como sistema para buscar otras funciones a la exposición. Al final, como todo, las formas dependen de los contenido y serán los contenidos los que marcarán lo que puede pasar en la exposición.
(Manen, 2012, pàg.15)


Bòlit Mentor 2019/2020

Glossari

Bibliografia