Després del confinament, amb l’exposició posposada sense data, l’equip del Bòlit Mentor ens vam guardar idees als calaixos, a les butxaques, en carpetes a l’ordinador. Ens confortava la idea de poder tornar als instituts tard o d’hora. Imaginàvem, dibuixàvem i concebíem una estructura mòbil, un cub itinerant, una exposició-instal·lació participativa per a ser col·locada al pati dels instituts. Volíem aterrar com aliens dins la seva quotidianitat i sorprendre’ls.

Altra vegada, no va ser possible. Ens vam adonar que no podríem materialitzar els nostres propòsits. Per aquest motiu, l’actual exposició acull peces a mig camí entre la realitat i la ficció: és més real una idea quan és tangible? Concebre una peça i que no es dugui a terme, significa que no existeix?

Mitjançant el quadrat com a element vinculant que uneix totes les parts implicades (instituts, Bòlit centre d’art contemporani i artistes), busquem reflexionar entorn aquest temps d’incertesa que estem vivint com a societat. Però també com a professionals de la cultura, les quals ens trobem constantment repensant la feina feta i adaptant-nos a les circumstàncies del moment, generant propostes adaptables a qualsevol mena de canvi i modificació, pensant per a un futur que sempre està en condicional.


︎ COVID-19
︎ EN CONSTRUCCIÓ
︎ EL FANZINE
︎ INSTITUTS PARTICIPANTS
Bòlit Mentor 2019/2020

Glossari

Bibliografia