COVID-19, ESTAT D’ALARMA

Des de l’aparició de la COVID-19 el projecte En Construcció ha sofert diverses modificacions. Tenint en compte el tancament dels equipaments culturals i la suspensió de l’activitat escolar a les aules hem hagut de transformar el Bòlit Mentor d’enguany en quelcom nou i imprevist. En tant que les artistes no han pogut acabar els processos creatius iniciats amb els/les estudiants, hem hagut de pensar fórmules per a seguir dotant d’importància tot el que s’havia fet fins al moment.
(Munari, 1960)

CRONOGRAMA DEL PROJECTE


Aquesta plataforma digital és una de les accions visibles que s’han dut a terme. A banda, es pretén crear una instal·lació artística que faci una ruta itinerant pels tres instituts que intervenen en el projecte: I. Carles Rahola, I. Josep Brugulat, I. Santiago Sobrequés.
L’objectiu és  tornar als centres on hem realitzat els processos creatius per a poder fer un retorn a l’alumnat.  Aquesta obra serà similar a una petita exposició itinerant que aglutinarà conceptes i idees sorgides a les aules. El seu format es podria considerar com una obra-exposició: una creació col·lectiva per part de tot l’equip del Bòlit Mentor 2019-2020 partint dels exercicis i les reflexions recollides conjuntament amb els/les estudiants.

La idea és que l’art entri als instituts en un moment en què no se l’espera i en conseqüència crear un espai de sorpresa i de debat. Poder deixar la peça al mig del pati i que l’alumnat es relacioni amb ella, que pugui interactuar-hi, inspeccionar-la, aportar-hi de nou contingut. Serà la forma de concloure el projecte conjuntament amb els/les estudiants i poder recopilar les seves sensacions, reaccions i feedbacks.

Ja per últim, recollirem totes aquestes experiències en una exposició al Hall del Bòlit Pou Rodó per a poder donar visibilitat a tot el procés dut a terme al llarg d’aquests mesos, incloent-hi tots els canvis i els nous camins que li hauran donat forma.

Bòlit Mentor 2019/2020

Glossari

Bibliografia