︎ UNA ACTIVITAT EDUCATIVA BASADA EN L’EXPERIÈNCIA


Bòlit_Mentor és un projecte del Bòlit. Centre d’Art Contemporani de Girona que combina educació i creativitat amb un programa pilot basat en l'experiència i que va començar el 2012 amb l'objectiu d'establir una connexió futura i fructífera entre les escoles i els centres culturals de la ciutat.

Aquesta activitat educativa consisteix a introduir artistes visuals als centres d'educació secundaria per desenvolupar un projecte creatiu juntament amb els estudiants (a través de tallers, conferències i altres activitats). Tot el projecte està dirigit per un curador d'arts visuals i la selecció dels artistes que hi participen es fa a través de convocatòria pública i les propostes presentades son seleccionades per un jurat expert.

Els instituts participen posant a disposició les seves instal·lacions, mentre que els artistes reben suport financer, de manera que puguin dedicar-se al projecte, que, sota la supervisió d'un comissari  culminarà en una exposició amb un seguit d'activitats complementàries.

Seguint amb la seva vocació de construir discurs, vincles i diàleg amb el seu context, el Bòlit pren l'educació com un dels àmbits des d'on actuar i treballa pel foment de nous públics i de la pràctica de la creativitat, en el si de la societat.    


Bòlit Mentor 2019/2020

Glossari

Bibliografia